Byłem kiedyś na ulicy Zielonej, naprawiony asfalt w wakacje, to dzisiaj tragedia. Dlatego zastanawiam się, czemu Bruner nie "wrzeszczy" że niszczy sobie zawieszenie? Pomyślałem sobie - kupił helikopter, lata taki nad Żarkami Letnisko, szczególnie słychać go rano gdy startuje
Znajomy mój opowiedział mi jak naprawiano odcinek drogi Zielonej w okolicach domu P. Wioli.
Przyjechał sprzęt do frezowania asfaltu, chcieli sfrezować tak jak na ulicy Słonecznej. Załączyli frezy na głębokość 5 cm i się zaczęło

Maszyna frezowała asfalt, którego grubość wynosi 3 cm (trzy centymetry) i przy okazji sfrezowała podkład też o kilka centymetrów. Następnie na piach wysypali asfalt sfrezowany gdzieś z innych ulic i walcowali. Prace trwały 2 tygodnie. Do dzisiaj leży kupka - kupa niesprzątniętego "sfrezowanego asfaltu"
Pani radna Polak, gdyby Pani podała, kto był architektem takiej naprawy, kto był kierownikiem budowy, kto odbierał te roboty, ile zapłacono, co z gwarancją............... Pracuję w firmie budowlanej, wykonujemy takie roboty, robimy kosztorysy, mógłbym zrobić kosztorys dla porównania