Zebranie Sołeckie w /s basenu kąpielowego w Żarkach L etnisku w dniu 25.07.2024 r o godz 17:30 w OSP Żarki Letniskop

Dyskusje na temat lokalnych problemów Solectwa
Post Reply
Zdzisława Polak
VIP

Zebranie Sołeckie w /s basenu kąpielowego w Żarkach L etnisku w dniu 25.07.2024 r o godz 17:30 w OSP Żarki Letniskop

Post by Zdzisława Polak »

Uprzejmie informuję mieszkańców, że w dniu 25.07.2024 o godz. 17:30 w sali OSP w Żarkach Letnisko odbędzie się Zebranie Wiejskie w/s modernizacji basenu kąpielowego w Żarkach letnisku.
Zapraszam wszystkich.
Zdzisława Polak - Radna
Zdzisława Polak
VIP

Re: Zebranie Sołeckie w /s basenu kąpielowego w Żarkach L etnisku w dniu 25.07.2024 r o godz 17:30 w OSP Żarki Letni

Zebranie w/s modernizacji basenu powiatowego odbyło się w dniu wczorajszym tzn. 25.07.2024r. Serdecznie dziękuję wszystkim mieszkańcom i samorządowcom za przyjęcie mojego zaproszenia i przybycie na Zebranie. Mimo braku nagłośnienia zebranie udało się przeprowadzić spokojnie i w miłej atmosferze.
Do zobaczenia na kolejnym Zebraniu we wrześniu 2024.
Z. Polak
Byly
VIP

Re: Zebranie Sołeckie w /s basenu kąpielowego w Żarkach L etnisku w dniu 25.07.2024 r o godz 17:30 w OSP Żarki Letni

Post by Byly »

Zdzisława Polak wrote:
26 Jul 2024, 15:24
Mimo braku nagłośnienia zebranie udało się przeprowadzić spokojnie i w miłej atmosferze.
Z. Polak
Co masz na myśli pisząc to zdanie?
Ja o zebraniu wiedziałem z 3 różnych źródeł. A co na tym zebraniu miało być, mieli się kłócić a może bić :lol: skoro napisałaś, że przebiegło w miłej i spokojnej atmosferze. Ja uważam nas mieszkańców za kulturalnych ludzi i nigdy bym w ten sposób nie pomyślał o moich sąsiadach i znajomych.
Zdzisława Polak
VIP

O co Tobie anonimie Były znów chodzi?
Na poprzednim zebraniu wiejskim wywołano temat odwrócenia kolejności etapów modernizacji basenu kąpielowego, czyli konieczność wykonania najpierw remontu niecki basenu a dopiero potem urządzenie infrastruktury okołobasenowej. W związku z tym zostałam poproszona o wyjaśnienia w tej sprawie, jak również zostałam zobowiązana do zorganizowania zebrania w sprawie modernizacji basenu kąpielowego w Żarkach Letnisku ;
Domagano się :
- zwołania zebrania nie w Starostwie ale u nas w Żarkach L,
- terminu zebrania w godzinach popołudniowo-wieczornych,
- obecności pana Starosty Powiatu Myszkowskiego.
Z przyjętego zobowiązania wywiązałam się w całości, w tym również złożyłam do Pana Starosty interpelacje.
Pisząc o "braku nagłośnienia" miałam na myśli tylko i wyłącznie brak nagłośnienia (brak możliwości mówienia do mikrofonu), co dałoby lepszą słyszalność wypowiedzi osób zabierających głos. Zgodzisz się ze mną, że prowadzenie zebrania bez nagłośnienia jest trudniejsze, ale daliśmy radę. Przykre jest jednak to, że Pan Prezes OSP nie udostępnił sprzętu nagłaśniającego do przeprowadzenia zebrania.
I proszę ogranicz swoje insynuacje.
Byly
VIP

Post by Byly »

No to z nagłośnieniem nie dogadaliśmy się :wink:
Igor
VIP

Post by Igor »

A jakie były efekty zebrania? Czy są jakieś wnioski?
memento
Zdzisława Polak
VIP

A jakie są Twoje wnioski Igor? Czego oczekujesz? Jakie są twoje propozycje i oczekiwania w/s remontu basenu? Nie mogłeś być na zebraniu, to proszę napisz tutaj swoje wnioski. weżniemy je pod uwagę.
Bruner
Guru

Post by Bruner »

Ten tzw. Basen to porażka, to nigdy nie było, i nie jest jako basen, tylko zwykły zbiornik retencyjny.
Byly
VIP

Post by Byly »

Bruner chyba we wszystkich swoich postach narzekasz na wszystkich czy to zwykli ludzie, czy urzędnicy i na wszystkie inicjatywy jakie ktoś przedstawia na tym forum. Ty jesteś taki Smerf maruda. Raz tylko czytałem jak chwaliłeś silnik 3.0 w swoim BMW :lol: Nie znamy się ale ciekawe jak wytrzymuje z Tobą rodzina :wink:
Igor
VIP

Post by Igor »

Pani+ Polaknie kazdy jest na emerytuże i dowolnie dysponujeswoim czasem, pponiewaz nie napisałapani jaki jest celtego zebrania więc pytam.Czy chodzio poznanie opinii mieszkańców (totrochęspóźninaa decyzja) czy eż przedstawienie zamioarów nowego właściciela? Nie wiem kto decydentom ze starostwa kazał "połykać tę żabę" bo nasz zbiornikczytosiękomuś podoba czy nie jest taką właśnie " ZABĄ" Realia w Polsce się zmieniły i tłumów na basenie nigdynie będzie więcnie ma się co wysilać na wymyślną infrastrukturę. Dla mnie najrozsądniejszympomysłem byłby powrót do stanu przed modernizacją w latach sześciedziątych. Mały akwen z czystą wodą, małą plażą i trawą, Lokalnym dzieciakom i letnikom to wystarczy . '
memento
Zdzisława Polak
VIP

Igor- dziękuję za cenne uwagi w/s remontu basenu kąpielowego.
Koniecznie popraw pisownie.
Post Reply