TVP Info Katowice z wizytą w Żarkach Letnisku
-
- VIP
TVP Info Katowice z wizytą w Żarkach Letnisku
W dniu dzisiejszym tj. 03.02.2020 r w samo południe odwiedziła nas tvp info Katowice. Robili reportaż o Żarkach letnisku ( w tym zapytali o przyczyny zamiaru odłączenia się Żarek L. od Gminy Poraj). Dzisiaj o godz 18:30 można to oglądać na tvp 3 Katowice. Zapraszam.
Re: TVP Info Katowice z wizytą w Żarkach Letnisku
Zobaczyłbym, lecz niestety nie mam takiej telewizji
Pani Polak , co to tam ten PIS wyprawia w tym Starostwie? Kupiłem Gazetę Myszkowska i czytam ale mnie to nie dziwi Już to gdzieś było
Pani Polak , co to tam ten PIS wyprawia w tym Starostwie? Kupiłem Gazetę Myszkowska i czytam ale mnie to nie dziwi Już to gdzieś było
-
- VIP
Jak można było zauważyć Pani Wójt nie wystąpiła przed kamerą tylko wydała oświadczenie , w którym nie wszystkie informacje są prawdziwe.
https://katowice.tvp.pl/46483552/zmiana ... referendum
Reportaż powinien się nazywać " zmiana granic-radna chce przeprowadzić referendum "
Reportaż powinien się nazywać " zmiana granic-radna chce przeprowadzić referendum "
-
- VIP
Po pierwsze to nie był mój wniosek na Zebraniu Wiejskim tylko Pana Sołtysa.
Po drugie wniosek przegłosowany i przyjęty większością obecnych na Zebraniu Wiejskim jest wnioskiem mieszkańców.
Po trzecie ja byłam jednym z członków Komisji Uchwał i Wniosków wybraną przez Zebranie Wiejskie.
Po czwarte Zebranie Wiejskie w dniu 22.01.2020 roku było zorganizowane w tzw. II terminie i jest prawomocne bez względu na ilość uczestników Zebrania( wg listy obecności uczestników było ponad 60 osób).
Skąd więc propozycja Kobka o zmianę tytułu reportażu?
A tutaj jest fajny artykuł oto link:
https://myszkow.eu/category/powiat/
Po drugie wniosek przegłosowany i przyjęty większością obecnych na Zebraniu Wiejskim jest wnioskiem mieszkańców.
Po trzecie ja byłam jednym z członków Komisji Uchwał i Wniosków wybraną przez Zebranie Wiejskie.
Po czwarte Zebranie Wiejskie w dniu 22.01.2020 roku było zorganizowane w tzw. II terminie i jest prawomocne bez względu na ilość uczestników Zebrania( wg listy obecności uczestników było ponad 60 osób).
Skąd więc propozycja Kobka o zmianę tytułu reportażu?
A tutaj jest fajny artykuł oto link:
https://myszkow.eu/category/powiat/
To są jakieś JAJA. Widać tutaj całą propagandę, między innymi TVP odział Katowice, która przyjeżdża do Żarek Letniska, ponieważ 19 osób zagłosowało za odłączeniem się od Gminy Poraj, gdyby odliczyć Panią Polak i jej rodzinę to wyjdzie jakieś 14 osób
To jest wszystko chore? Wg mnie wcale nie chodzi tutaj o poprawę tylko jakieś rozliczenia, mściwość i robienie innym na złość?
Tak jak w gazecie Myszkowskiej jest opisane, jak zwolniono człowieka z pracy, zwolniono nie że był nieudolny, tylko jako zemsta, ze ktoś nie wygrał przetargu na dzierżawę łąk i takie inne pierdoły. Dla mnie to obłuda, hipokryzja, nienawiść do innych ludzi. I to przeważnie są ci ludzie co MODLĄ SIĘ POD FIGURĄ A DIABŁA MA PD SKURĄ
To jest wszystko chore? Wg mnie wcale nie chodzi tutaj o poprawę tylko jakieś rozliczenia, mściwość i robienie innym na złość?
Tak jak w gazecie Myszkowskiej jest opisane, jak zwolniono człowieka z pracy, zwolniono nie że był nieudolny, tylko jako zemsta, ze ktoś nie wygrał przetargu na dzierżawę łąk i takie inne pierdoły. Dla mnie to obłuda, hipokryzja, nienawiść do innych ludzi. I to przeważnie są ci ludzie co MODLĄ SIĘ POD FIGURĄ A DIABŁA MA PD SKURĄ
-
- VIP
Były "Skóra" piszemy przez Ó kreskowane. Musisz pozyskać więcej wiedzy i nie tylko z ortografii.
Faktycznie zrobiłem Byka. Przepraszam
Były jak to wierzysz w to co pisze Myszkowska to powodzenia
Jak to mogę nie wierzyć skoro Gazeta ma nagrania. Gdyby gazeta napisała, że internauta powiadomił ich o takiej sprawie, to bym nie wierzył.
Zebranie wiejskie może i było nieliczne, ale wyraziło stanowisko wielu mieszkańców naszej miejscowości, jak wielu to trzeba się przekonać właśnie w referendum. Na pewno przy zmianie gminy NIC jako mieszkańcy nie stracimy. W gminie Poraj zawsze będziemy pariasem wśród sołectw, a obecna wójt bije na głowę wszytkich poprzedników arogancją, niegospodarnością i niekompetencją.
Wójt gminy Poraj 01.02.2020 roku odniosła 1 SUKCES wstąpiła w szeregi OSP Poraj. Na zebraniu wystąpiła już w mundurze, który ufundowało jej OSP.
Ciekawe czy będzie brać udział w akcjach gaśniczych?
Ciekawe czy będzie brać udział w akcjach gaśniczych?
Straż b ędzie jej potrzebna niedługo jako ochrona, gdy będzie sie poruszac po Poraju, bo do sołectw już dawno boi sie zaglądać.
memento
Igor nie powinieneś tak pisać, w naszej Gminie tez może się znaleźć ktoś u kresu wytrzymałości psychicznej. Twój post można tak odczytać. Nienawiść jaka płynie z góry i z mediów, nie powinna nas dotyczyć. Nie powinniśmy się dać nabierać po raz kolejny tym na górze, którzy nami manipulują. My żyjemy w Żarkach Letnisku, wszystkich możemy tutaj nazwać jako sąsiedzi, po co jątrzyć? Ja też mam swoje poglądy, potrafię odróżnić dobro od zła, prawdę od kłamstwa, dlatego nie koleguje się z tymi którzy są hipokrytami, obłudnikami, nienawistnikami.... i staram się ich omijać szerokim łukiem.