Niedostateczne wykorzystywanie środków z UE

Dyskusje na temat lokalnych problemów.
Post Reply
Byly
VIP

Niedostateczne wykorzystywanie środków z UE

Post by Byly »

Chyba najlepiej radziła sobie dotychczas w wykorzystywaniem środków unijnych Gmina Żarki. Przynajmniej tak sugerują lokalne media. Nie wiem czy i ile takich środków wykorzystała Gmina Poraj? Wczoraj przemierzając z ulicy Jodłowej do Wysoki Lelowskiej zobaczyłem drogę zbudowaną ze środków unijnych. Jest tablica na której jest informacja, że Unia dała na drogę 4 600 000,00 złotych a Gmina Żarki dołożyła około 200 000,00 złotych. To jest wstyd dla naszych gminnych urzędników. Tam zabrakło kawałka by droga została wykonana do ulicy Jodłowej. Myślę, że gdy Gmina Żarki składając takie wnioski na pewno informowała Gminę Poraj. Dlaczego nasi urzędnicy nie podjęli się złożyć takiego wniosku? Może z lenistwa lub braku kompetencji? Ten kawałek drogi gdyby kosztował np. 500 000,00 to Gmina Poraj dołożyłaby ze swoich może 50 tysięcy? Ale żeby mieć to trzeba chcieć. Pani Wójt kto nie dopełnił obowiązków, kto zawalił? Łatwo to sprawdzić i takiego urzędnika należy zwolnić. Myślę, że należałoby przeprowadzić przegląd kadr i przewietrzyć ten skład co tam trwa jak towarzystwo wzajemnej adoracji.
Post Reply